Начин на приготвяне
Почистете дроба от излишните ципи и нарежете на средно големи парчета.
Измийте го и добре подсушете.
Пригответе се глинена тавичка, като дъното полейте обилно с олио. Изсипете дроба в глинения съд и ако е необходимо, долейте още мазнина.
Завийте с фолио и сложете в студена фурна.
Печете на 200 градуса около 30 мин с фолиото, отстранете и допечете още 10 мин максимум.
Докато се пече дробът на фурна, [пригответе карамелизирания лук. Нарежете на полумесеци.
Загрейте мазнина в тиган и сипете лука да се пържи, докато хване загар, добавете захарта и разбъркайте.
Щом започне да се карамелизира, добавете балсамов оцет и малко вода и оставете да се задуши под капак.
След като лукът е готов, добавете го при сготвения свински дроб, объркайте и чак тогава посолете със солта и поръсете със прясно смлян пипер.
Да ви е сладко с този нашенски специалитет!