Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап в гювечета

Агнешки кебап в гювечета

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешки кебап в гювечета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешко месо - около 600 - 700 г от бутче
  • зелен лук - 2 връзки зелен
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • олио - 1/2 к.ч.
  • магданоз
  • джоджен
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парченца и го разпределете в гювечетата. залейте с мазнината, млякото и с по 2 с.л. вода.

Сложете да се пече за 10 минути в загряна фурна, като разбърквате на няколко пъти.

След това добавете едро нарязания лук, ситно нарязания магданоз, скълцани листа мента (може и джоджен), доматеното пюре, червен и черен пипер, както и сол.

Запечете гювечетата с агнешки кебап за още 20-30 минути или до готовност. По желание може да добавите и люти чушки, ако са по вкуса ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
44
32
20
10
Дай твоята оценка: