Начин на приготвяне
Нарязваме месото на малки парчета и ги овалваме в брашно. Изпържваме ги с сгорещено масло до омекване на месото.
Почистваме патладжаните и ги издълбаваме, така че да се получат лодки. Изпържваме ги в същата мазнина, след което ги изваждаме и ги поставяме върху кухненска хартия.
В същата мазнина слагаме да се запържат ситно нарязаните лук, домати и вътрешността на патладжаните. Прибавяме солта и подправките и добавяме месото и бялото вино. Оставяме всичко само да заври и с плънката напълваме патладжаните.
Нареждаме ги в тава и заливаме със соса от пърженето. Печем до пълна готовност на ястието. След това ги заливаме с разбитите яйца и ги връщаме във фурната да се допекат до златисто.