Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Кебап»Агнешки кебап по хайдушки

Агнешки кебап по хайдушки

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешки кебап по хайдушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 100 мл
  • масло - 125 г
  • зелен лук - 2 връзки
  • домати - 300 г (от консерва)
  • картофи - 1 кг
  • гъби - 300 г
  • чесън - 2 скилидки
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • магданоз - 2 сл.л. (нарязан)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже не едро и се пържи в смес от маслото и олиото. Добавя се нарязаният на ситно лук и след като се позапържи, се добавят пасираните домат и чесънът и всичко се оставя да къкри 20 минути.

Добавя се сол, черен пипер и малко топла вода и ястието се прехвърля в тава, където се пече. След 20 минути се добавят нарязаните на тънки филийки картофи и гъбите, които предварително са нарязани на филийки и задушени.

След като кебапът е готов, се поръсва с магданоз и чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: