Агнешки книжен кебап

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Агнешки книжен кебап
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Толкова апетитно е това агнешко книжен кебап, че нямаме търпение да го опитаме"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • лук - 2 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • домати - 3 бр.
  • картофи - 300 г дребни
  • вино - 100 мл, червено
  • сол
  • розмарин
  • девесил
  • черен пипер
  • магданоз
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парчета. Запържете го заедно с подправките. Извадете го от тигана.

В същата мазнина задушете за кратко лука, чесъна и морковите. След това добавете гъбите, картофите и доматите.

Върнете месото обратно в тигана и налейте виното. Оставете ястието да се готви няколко минути. Пригответе си хартия от няколко слоя и изсипете ястието в нея.

Загърнете хубаво - като пакетче. Поставете го в тавичка и сипете около 200 мл вода.

Печете кебапа на 160-180 градуса за 2.30 часа.

Агнешкият книжен кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: