Постен грах яхния

02/10/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф124366328997
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 170
  • Преглеждания за месеца605
  • Преглеждания за седмицата150
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • грах - 200 г пресен (може и бланширан замразен)
  • лук - 1 бр.
  • къри - подправка
  • черен пипер
  • бульон зеленчуков - 1 кубче
  • чубрица
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л. сладък
  • пушен червен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • сол - при необходимост
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме граха и отцеждаме от водата. Лука почистваме и нарязваме на ситно. Наливаме в тенджерка олио (4 с.л.). Сипваме нарязания лук и граха. Наливаме малко топла вода (1 к.ч.) , ръсваме къри на вкус (подправка използвам на фирма Радиком), черен пипер на вкус, включваме котлона и задушаваме зеленчуците, докато останат на мазнина.

Сипваме сладък червен пипер, пушен червен пипер и брашно. Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (приблизително 4-5 ч.ч.).

Варим ястието без да слагаме капак на тенджерата, докато грахът уври добре, като по време на варенето може да доливаме още топла вода.

Ръсваме чубрица на вкус , а няколко минути преди да свалим от котлона, слагаме кубче зеленчуков бульон и при необходимост сол.

Може и допълнително да сгъстим яхнията с грах с още малко брашно, разтворено във вода, като разбъркваме.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар