Постен грах с чесън

Постен грах с чесън
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Потапяме се в ретро кухнята с постен грах с чесън"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • грах - 450 г замразен
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 250 г консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • магданоз
  • риган
  • пресен чесън - 4 бр. скилидки с люспата
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява 3-4 с.л. олио.

Сипва се нарязан ситно лук, за минута-две, прибавят се кубчета моркови, след тях и грахът.

Оставяме да се поизпари водата и добавяме нарязани домати, червен пипер, риган и наливаме топла вода да покрие продуктите.

Когато заври постната яхния, добавяме и скилидки чесън с люспата и готвим на умерен огън до готовност.

Накрая разбъркваме брашно с малко вода на кашичка, сипваме в тенджерката, оставяме да поври за кратко и готово.

Сервираме постния грах поръсен с магданоз и скилидки чесън.

Чудесен постен грах с чесън за вечеря!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: