Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Постен грах с мащерка

Постен грах с мащерка

Постен грах с мащерка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
07/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Постите или не - няма как да не опитате от този ароматен постен грах с мащерка"

Необходими Продукти

  • грах - 400 г замразен
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 1 бр. или от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистват се и се нарязват лукът и морковът на дребно. Изсипват се нарязаните зеленчуци в тенджера с загрято олио.

Задушавате зеленчуците за около 3-4 минути. Добавяте и брашното, разбърква се непрекъснато, за да няма бучки.

Добавяте граха и червения пипер, разбърква се добре и наливаме вода, колкото да покрие продуктите.

След като заври прибавяме нарязаните на ситно домати и около една чаена лъжичка сол.

Оставяте яхнията от грах да ври до пълна готовност на граха. Когато опитате и е омекнал, значи е готов. Сервира се яхнията топла.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Вкусно....!
19.03.2023 20:15