Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Стекове от Акула на Грил

Стекове от Акула на Грил

Стекове от Акула на Грил
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
6 мин.
Общо
16 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • стек от акула - 1 - 2 бр.
  • сол
  • магданоз
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Посолете рибата и я оставете така за половин час.

В малка паничка счукайте чесъна или го минете през преса за чесън. Нарежете на дребно магданоза. Сложете го при чесъна. Добавете зехтина и разбъркайте.

Загрейте грил тигана. Сложете рибата и печете, на не много силен котлон.

Малко преди да извадите рибата, с помощта на силиконова четка, я намажете от двете страни със сместа от магданоза, чесъна и зехтина.

Обърнете и запечете двете страни още веднъж, но за кратко, колкото да поеме от аромата. Сервирайте в голяма чиния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: