Пилешки бутчета с див ориз и зелен фасул

04/10/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо379
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата и ги сварете до полуготовност. Обелете лука, почистете морковите, нарежете ги на ситно.

Сложете зеленчуците в тава и налейте олио. Поставете тавата в загрята фурна. Задушете зеленчуците до омекване.

Прибавете измития ориз, разбъркайте и гответе докато оризът промени цвета си и стане прозрачен. Добавете зеления фасул, овкусете със сол и черен пипер.

Наредете бутчетата върху ориза и зеленчуците. Прецедете бульона от бутчетата и полейте ястието до покриване на ориза.

Върнете тавата обратно във фурната и допечете до готовност - водата трябва да изври, оризът да омекне, а бутчетата да добият приятен загар.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар