Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета с див лук и гъби соте

Пилешки бутчета с див лук и гъби соте

Пилешки бутчета с див лук и гъби соте
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
16/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Ако знаете само колко е вкусно, сън нямаше да ви хване и веднага щяхте да го приготвите"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • сол
  • олио
  • гъби - 300 г печурки
  • див лук - перца
  • соев сос
  • червен пипер
  • магданоз - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете пилешките бутчета, като отстраните внимателно костта.

Овкусете ги със сол, черен пипер, червен пипер и ги поръсете със соев сос.

Подредете ги в подходяща тава за печене.

Поръсете ги с олио и ги изпечете в загрята фурна до златисто. Малко преди готовност разтворете гъбения бульон и полейте бутчетата, след което допечете още 5-6 минути.

Почистете гъбите и ги нарежете на филийки.

Задушете ги за 10 минути в загрята мазнина до кафеникав загар, след което отстранете от котлона и отцедете ненужната мазнина.

Поръсете готовите бутчета с див лук и сух магданоз.

Добавете сотираните гъби и поднесете.

Пилешките бутчета с див лук и гъби соте са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: