Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета с див ориз и зелен фасул

Пилешки бутчета с див ориз и зелен фасул

Пилешки бутчета с див ориз и зелен фасул
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Тази гозба с пилешко, ориз и зелен фасул е чудесен избор за вкусен обяд или вечеря"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 - 6 бр.
  • ориз - 200 г див, бланширан
  • зелен фасул - 400 г замразен
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бутчетата и ги сварете до полуготовност. Обелете лука, почистете морковите, нарежете ги на ситно.

Сложете зеленчуците в тава и налейте олио. Поставете тавата в загрята фурна. Задушете зеленчуците до омекване.

Прибавете измития ориз, разбъркайте и гответе докато оризът промени цвета си и стане прозрачен. Добавете зеления фасул, овкусете със сол и черен пипер.

Наредете бутчетата върху ориза и зеленчуците. Прецедете бульона от бутчетата и полейте ястието до покриване на ориза.

Върнете тавата обратно във фурната и допечете до готовност - водата трябва да изври, оризът да омекне, а бутчетата да добият приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: