Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета със зеленчуци на фурна

Пилешки бутчета със зеленчуци на фурна

Пилешки бутчета със зеленчуци на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 к. л.
  • олио - 50 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 2 стръка
  • моркови - 2 големи
  • лук - 2 глави
  • пилешки бульон - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се срязват на две части да се отдели долното бутче от горната част. В купа смесваме олио, сол, черен и червен пипер, мащерка и добре се разбърква.

С четка се намазват добре от всички страни и нареждаме в тава. Морковите се обелват и нарязват на пръчици, а почистен лук се реже на едри полумесеци.

Разпределят се край месото и заливаме с разтворен в гореща вода бульон. Печем в загрята фурна на 200 градуса до готовност на месото.

Сервираме с гарнитура от пържени картофки и салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Много вкусно се получава.
04.10.2018 13:33