Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци на фурна

Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци на фурна

ВероникаВероника
Новак
517
Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци на фурна1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ако към класическото пиле с ориз добавите малко зеленчуци се получава истинска наслада за сетивата"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • червен лук - 1 бр. голяма глава
  • зеленчуци - 400 г микс моркови и грах
  • чушки - 2 бр. червени или оранжеви
  • ориз - 1 ч.ч.
  • домати - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • червен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се сваряват (като във водата се добавя сол). Лукът и чушките се нарязват на ситно и се задушават.

Към тях се добавя миксът от морковите и грах и се изсипва половината от бульона, в който са се варили бутчетата.

Когато бульона се поеме от зеленчуците, се прибавя и оризът, подправен със сол. След като оризът поомекне, се изсипва в тава. Подреждат се отгоре пилешките бутчета, поливат се с малко олио и се поръсват с щипка червен пипер и същото количество чубрица.

Между тях се подреждат нарязани на шайби домати и се поръсват с малко сол. Изсипва се останалата част от бульона и се посолява.

Пилешките бутчета с ориз се пекат в предварително загрята фурна до готовност за около 45-50 минути.

Ако бутчетата с ориз ти харесват, опитай и класическата ни рецепта за пиле с ориз или тези крилца с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариела Христова
Мариела Христова
Направих ястието по ваша рецепта като отгоре поръсих и с пресен магданоз.
16.01.2016 10:02
2