Начин на приготвяне
Добре почистените млади патици се накисват в равни части оцет и вода, добавят се подправките и се оставят в тази марината поне 24 часа. След това се оставя да се отцедят добре.
Дивите патици се нарязват на 2-3 порционни парчета и се запържват до зачервяване в загрятото масло от всички страни, след което се изваждат в чиния. В мазнината от пърженето се добавят ситно нарязаните зеленчуци и се пържат до омекване. Налива се 1 ч.ч. гореща вода и се добавят подправките.
Връщаме обратно патиците, захлупваме и задушаваме на тих огън до омекване на месото. При нужда добавяме по малко гореща вода.
Готовото месо изваждаме в чиния и прибираме на топла, а соса прецеждаме. В отделен съд загряваме масло и запържваме до златисто брашното, след което разреждаме с прецедения сос. Оставяме да ври около 5 минути и сваляме от котлона.
Поднасяме патиците, залети обилно с ароматния сос.