Диви задушени патици

MarianaMarianaДжедай56193720
04/10/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо279
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • патици - 2 - 3 бр. диви
  • за маринатата
  • вода
  • оцет
  • черен пипер - зърна
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • сол
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • магданозени корени - 1 - 2 бр.
  • целина - 1/2 глава
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • карамфил - 2 - 3 главички
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • за соса
  • брашно - 1 с.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистените млади патици се накисват в равни части оцет и вода, добавят се подправките и се оставят в тази марината поне 24 часа. След това се оставя да се отцедят добре.

Дивите патици се нарязват на 2-3 порционни парчета и се запържват до зачервяване в загрятото масло от всички страни, след което се изваждат в чиния. В мазнината от пърженето се добавят ситно нарязаните зеленчуци и се пържат до омекване. Налива се 1 ч.ч. гореща вода и се добавят подправките.

Връщаме обратно патиците, захлупваме и задушаваме на тих огън до омекване на месото. При нужда добавяме по малко гореща вода.

Готовото месо изваждаме в чиния и прибираме на топла, а соса прецеждаме. В отделен съд загряваме масло и запържваме до златисто брашното, след което разреждаме с прецедения сос. Оставяме да ври около 5 минути и сваляме от котлона.

Поднасяме патиците, залети обилно с ароматния сос.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар