Патица с маслини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Патица с маслини1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • патица - 1 бр
  • масло - 30 г
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • лук - 4 глави кромид
  • моркови - 6 бр
  • бульон
  • бяло вино - 1 1/2 ч.ч.
  • доматено пюре - 400 г
  • маслини - 50 бр
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и 1 лъжица олио се сгорещяват, прибавя се почистената и подсушена патица, а също така и нарязаните на парченца лук и моркови.

Патицата постепенно се изпържва от всички страни до порозовяване за около 20 минути и се изважда.

Прави се запръжка от маслото и брашното, разрежда се с вино и доматено пюре, размито в малко гореща вода, връща се патицата, прибавят се магданоз, черен пипер и сол, налива се малко бульон и се задушава около един час.

След това маслините се пускат за малко в гореща вода, изваждат им се костилките и се прибавят към соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: