Пълнени патици на фурна

Пълнени патици на фурна
Снимка: Зорница Христова Михова
1 / 3
29/12/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
155 мин.
Порции
2
"Не се чудете, а си пригответе тези вкусни печени патици за празничната вечеря"

Необходими Продукти

  • патици - 2 бр. не много големи /или 1 голяма/
  • моркови - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • червено вино - 500 мл
  • картофи - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • сметана - 2 с.л.
  • олио - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички подправки и овкусяваме патиците.

Оставяме ги да престоят в хладилник за около 24 часа

Пълним патиците с резени лимон, портокал, парчета моркови и скилидки чесън.

Печем в тавичка във фурната на 220 градуса.

Слагаме в тавата гореща вода и ако е необходимо доливаме още вода до пълно изпичане на патиците.

Когато патиците останат на мазнина и водата се изпари, добавяме картофите и печем 30 мин.

Приготвяме сос за заливане на печените патици, който включва 1-2 скилидки нарязан чесън, сол и сметаната.

Пълнените патици на фурна са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: