Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Аламинути»Карамелизирани репички гарнитура

Карамелизирани репички гарнитура

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Карамелизирани репички гарнитура
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
8 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
18 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • репички - 2 връзки
  • масло - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 к.л.
  • мента - 2 с.л. ситно нарязана
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • черен пипер
  • сол
  • * мерки и количес
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Репичките се измиват и почистват. Нарязват се на половинки или четвъртинки според размера им.

В тиган се загрява маслото, добавя се захарта и репичките. Запържват се за кратко - докато леко омекнат и се карамелизират и станат бледо розови.

Дърпат се от котлона и се посоляват със черен пипер и сол на вкус. Поръсват се със ситно нарязаната прясна мента и наситнените скилидки чесън.

Поднасят се като топла салата или гарнитура към месо.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: