Начин на приготвяне
Сварете в подсолена вода граха и обеления морков. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете да се охладят.
През това време изчистете скаридите, обелете яйцата и нарежете краставичката на ситно.
Пригответе желатина по указание на опаковката, като го разтворите в рибния бульон.
Нарежете на ситно и вече охладения морков.
Във форми за тарталети сложете няколко зрънца грах, няколко зрънца царевица и няколко парченца от моркова и краставичката. С помощта на лъжица сипете от бульона с разтворен желатин, колкото да покрие дъното.
Приберете формите за кратко в хладилник до стягане на желатина. Извадете и повтаряйте процедурата до изчерпване на продуктите, като запазите част от бульона.
Накрая поставете по една скарида, по 1/2 пъдпъдъче яйце, поръсете с нарязан див лук и допълнете формите с останалия желатин. Отново сложете формите в хладилник.
Желираните скариди съхранявайте в хладилник до консумацията им.