Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Шарлотка с ябълки и боровинки

Шарлотка с ябълки и боровинки

Шарлотка с ябълки и боровинки
Снимка: Веселина Константинова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ябълки - 3 бр.
  • боровинки - 1/2 ч.ч. замразени
  • яйца - 4 бр. пресни
  • захар - 4 с.л. пълни
  • сол - 1 щипка
  • лимонова кора - 1 ч.л.
  • брашно - 4 с.л. с връх
  • бакпулвер - 1/2 п.
  • масло - 20 г за намазване
  • пудра захар - за поръсване
  • галета - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете белтъците от жълтъците.

Разбийте белтъците на гъст сняг с помощта на миксер, като прибавите и щипка сол. Прибавете жълтъците един по един, като продължите разбиването.

Прибавете захарта и отново разбийте.

Добавете лимоновата кора, брашното и бакпулвера. Разбъркайте.

Почистете ябълките, обелете корите и ги нарежете на малки кубчета.

Намажете дъното на форма за печене с маслото. Поръсете с галета.

Сложете ябълките.

Изсипете част от сместа, поръсете с боровинки и отново полейте с останалата смес.

Изпечете Шарлотата във фурна на 160-180 градуса.

Готовия плодов сладкиш обърнете с помощта на чиния и поръсете с пудра захар.

Когато се охлади, е готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: