Начин на приготвяне
В тенджерка излейте млякото, добавете захарта и загрейте. Сложете начупения шоколад, бъркайте докато получите гладка хомогена смес.
В купичка налейте студена вода, сложете желатина и изчакайте докато омекне, след което го прибавете в млечния крем и бъркайте докато се разтопи напълно. Отстранете съда от котлона.
Разбийте сметаната на твърд сняг. Прибавете я на порции към охладения и леко започващ да стяга млечен крем. Намокрете формата, в която ще редите десерта, с вода. На дъното изсипете половината от крема.
Леко сиропирайте бишкотите със студено кафе. Наредете ги на пласт върху крема. Сложете боровинките и къпините и изсипете останалия крем. Покрийте с парче найлон и приберете формата в хладилник докато стегне.
Преди да обърнете стегналия десерт в чиния, потопете формата в топла вода.
Да ви е сладко!