Пържени свински хапки с лук

22/11/2018
"Ще ни пазите ли пържените хапки с лук, докато изтичаме за втора кана вино "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 025
  • Преглеждания за месеца605
  • Преглеждания за седмицата145
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • свинско месо - 700 г от бут
  • лук - 3 глави
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука, както и свинското месо.

Месото посипваме с подправките и разбъркваме добре, като оставяме на страна за около 30 минути.

В съд поставяме олиото, изчакваме да се загрее добре и прибавяме месото.

Разбъркваме периодично и затваряме с капака, но преди това сме изсипали и виното.

Оставяме така да се задуши за около 15-20 минути.

Прибавяме нарязания лук и пресования чесън и отново покриваме с капака.

Оставяме свинския кебап още няколко минути на бавен огън.

Поднасяме докато е топло.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар