Гювечета с наденица, картофи и яйца

21/11/2018
"Такива богати гювечета може да си хапваме всеки ден, а вие "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 945
  • Преглеждания за месеца266
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на всяко гювече нарежете по един картоф на кубчета. Отгоре сипете лука и моркова, нарязани на дребно. Сложете малко наденичка. Обелете и нарежете гъбите. Добавете и тях.

Сложете бекона, останалата наденичка и подправките. Натрошете по половин пилешки бульон във всяко. Налейте бирата и печете във фурна на 200 градуса около 90 минути със затворени капачета.

Малко преди да ги изключите, отворете и сложете сиренето (натрошено) и кашкавала (настърган).

Чукнете по едно яйце и върнете да се запичат до готовност.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Нешев
Нешев
15.02.2019 12:38
Точно такава рецепта търсех . Много добре звучи . Веднага я почвам ☺!
0
0