Начин на приготвяне
Първо, нарежете месото на кубчета и сложете във вода, докато нарежете праза.
В дълбок тиган сипете олио и месото, запържете го леко и добавете нарязания праз. Заедно ги запържете, като овкусите със черен пипер, сол и чубрица, може и червен пипер, ако обичате.
Изпържете картофите, като през това време накиснете сушените сини сливи в топла вода.
Нарежете наденицата и започнете да редите гювечетата, като най-отдолу сипете от пърженото месо с праза, наденица, картофи, гъби и сини сливи.
Отгоре полейте гювечетата с доматения сок и ако е необходимо, поръсете с още подправки.
Печете до смесване на вкусовете и леко запичане.
Добър апетит! Зимните гювечета със свинско и наденица са готови.