Домашни шоколадови бонбони с бишкоти

22/11/2018
"Покажете специално отношение към гостите си, като ги посрещнете с домашни шоколадови бонбони с бишкоти "
Приготвяне30 мин.
Готвене5 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 290
  • Преглеждания за месеца1713
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • бишкоти - 15 бр. Савоярди
  • маскарпоне - 125 г
  • пудра захар - 2 с. л.
  • еспресо - 40 мл (студено)
  • есенция - няколко капки ромова есенция
  • орехи - 2 с. л.
  • черен шоколад - 150 - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В чопър смелете бишкотите и орехите на брашно. Прехвърлете ги в купа. В друга купичка сложете кафето, захарта, есенцията и маскарпонето.

Разбъркайте до еднородна смес и изсипете при бишкотите. Омесете всичко до получаване на топка тесто.

Оформете бонбони с големината на орех. Шоколада разтопете на водна баня и го прехвърлете в чаена чаша. Пригответе си поднос с хартия за готвене.

С помощта на вилица потопете един бонбон и го извадете. Задръжте над чашата за да падне излишния шоколад. Поставете бонбона в подноса. Така процедирайте и с останалите бонбони.

С помощта на вилица разнесете останалия шоколад върху готовите шоколадови бонбони. Приберете в хладилник за 3-4 часа.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар