Начин на приготвяне
Пригответе първо крема, за да изстине. Сипете млякото, захарта и гриса в тенджера на котлона и загрейте, за да заври на умерена температура. Разбърквайте периодично, за да не загори на дъното. След като заври и започне да се сгъстява, дръпнете от котлона и добавете маслото. Разбъркайте, за да се разтопи и усвои от сместа, и добавете кокосовите стърготини и сухата сметана. Разбъркайте отново, за да стане хомогенна смес и оставете да изстине.
Направете блата, като разбиете яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете млякото и олиото. Накрая добавете предварително пресетите брашното с бакпулвера и какаото.
Разбъркайте и изсипете половината от сместа във форма за торта, застлана с хартия за печене. Запечете в предварително загрята фурна на 170°C за около 15 мин или докато блатът се запече отгоре.
Извадете и разпределете равномерно отгоре белия крем. Сипете другата част от сместа за блата и допечете във фурната за още около 30 мин.
Извадете и оставете да изстине. Залейте тортата с грис с разтопен шоколад или шоколадова глазура и украсете с кокосовите стърготини и бисквити.
Рецептата е адаптирана от: lussisworldofartcraft.blogspot.com