Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Еврейски шоколадов сладкиш

Еврейски шоколадов сладкиш

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Еврейски шоколадов сладкиш
Снимка: Станислава Вълкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 г горчив
  • масло - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • бяло брашно - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 к.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 180°C и поставете в малка правоъгълна тава хартия за печене.

В малък съд разтопете шоколада с маслото. Добавете захарта и смесете с дървена лъжица, докато получите гладка смес. Вдигнете от печката.

Добавете яйцата и бъркайте бързо. Добавете брашното веднага и разбъркайте до гладка маса.

Прибавете ядките, разбъркайте леко и и изсипете в тавичка.

Печете за 14-15 минути.

Сладкишът е готов, когато при бодване с клечка за зъби клечката остава суха.

Нарежете шоколадовия сладкиш на правоъгълници и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: