Пържени картофени кюфтета

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
22/11/2018
"Колкото по-вкусни са пържените картофени кюфтета, толкова повече бира трябва да приготвите - кулинарна аксиома "
Приготвяне60 мин.
Готвене120 мин.
Общо180 мин.
Порции22
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо43 509
  • Преглеждания за месеца784
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • картофи - около 1.2 кг
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • лук - 1 малка глава настъргана
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус, ако сиренето е солено
  • ЗА ПАНИРАНЕ
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа.

Добавете яйцата, сиренето, настъргания лук и подправките. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре продуктите.

С влажни ръце оформете продълговати и плоски кюфтета, оваляйте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена към силна температура.

Изпържете приготвените картофени кюфтета за по 3-4 мин от всяка страна или до златист цвят.

Сервирайте тези супервкусни пържени картофени кюфтета със сос по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар