Пържени картофени кюфтета

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
614
5k
2k
3k
7
Пържени картофени кюфтета
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Сготви120 мин.
Общо180 мин.
Порции22
"Колкото по-вкусни са пържените картофени кюфтета, толкова повече бира трябва да приготвите - кулинарна аксиома"

Необходими Продукти

  • картофи - около 1.2 кг
  • сирене - 200 г
  • яйца - 2 бр.
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • лук - 1 малка глава настъргана
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус, ако сиренето е солено
  • ЗА ПАНИРАНЕ
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете картофите, без да ги белите, в подсолена вода. При готовност оставете да изстинат и след това обелете. Настържете ги или намачкайте в купа.

Добавете яйцата, сиренето, настъргания лук и подправките. Разбъркайте хубаво, за да се смесят добре продуктите.

С влажни ръце оформете продълговати и плоски кюфтета, оваляйте в брашно, потопете в разбити яйца и накрая оваляйте в галета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на умерена към силна температура.

Изпържете приготвените картофени кюфтета за по 3-4 мин от всяка страна или до златист цвят.

Сервирайте тези супервкусни пържени картофени кюфтета със сос по желание.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: