Начин на приготвяне
Избираме по-дребни картофи, които измиваме, слагаме в тенджера с вода и сваряваме.
Когато са готови, обелваме и намачкваме (аз използвах ръчна преса за картофи).
Към тях се прибавят 2 яйца, нарязаните пресен лук и магданоз, подправките, натрошеното сирене.
Всичко се разбърква много хубаво.
Сместа за картофени кюфтета със сирене се прибира за няколко часа в хладилник.
Подготвяме се за пърженето, като в дълбока чиния разбиваме 2 яйца, а в други две сипваме брашно в едната и галета в другата.
Вземаме сместа, оформяме класически картофени кюфтета, последователно ги овалваме в брашно, яйца, галета и пържим в сгорещено олио. Котлонът не трябва да е много силен, за да не прегарят нашите зеленчукови кюфтета.
Рецептата за пържени картофени кюфтета с галета е изпълнена.