Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Паниран патладжан с горчица

Паниран патладжан с горчица

Паниран патладжан с горчица
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • галета
  • горчица - 1 с.л.
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • чесън - 1 с.л. на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и обелете патладжаните. Нарежете ги на филийки. Посолете и оставете да се изцедят.

Разбийте яйцата в чиния. Нарежете магданоза на дребно и го сложете при тях. Добавете горчицата и черния пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят всички продукти.

В друга чиния сложете галетата, смесена с чесъна на прах.

Потопете всяко парче патладжан първо в яйцата, а след това в галетата.

Изпържете панираните патладжани в тиган с олио до златисто.

Извадете ги в чиния с кухненска хартия, за да поеме мазнината, като не ги застъпвате едно върху друго.

Поднесете с кисело мляко с копър и чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: