Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Торта с течен шоколад, сметана и банани

Торта с течен шоколад, сметана и банани

Торта с течен шоколад, сметана и банани
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
11
"Такава торта не се гледа, или се изяжда докрай или се канят приятели да помогнат с тежката задача"

Необходими Продукти

  • ЗА БЛАТОВЕТЕ
  • яйца - 8 бр.
  • брашно - 270 г
  • ванилия - 2 прахчета
  • бакпулвер - 10 г
  • За Крема
  • сметана - 400 мл сладкарска
  • течен шоколад - 400 г
  • ром - 1 ампула есенция
  • есенция - 1 ампула лимонова
  • за намазване отгоре
  • течен шоколад - 300 г
  • За украса
  • банани - 4 бр. и за между блатовете
  • цветни пръчици - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на блатовете:

В купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Добавете бакпулвера и брашното и бъркайте, докато стане пухкава и еднородна смес. Прехвърлете сместа в три еднакви форми за торта с диаметър 24 см, които предварително сте облепили с хартия за печене и сте намазнили.

Ако фурната ви е голяма, изпечете и трите блата заедно, ако не, изпечете първо двата заедно и после другия, като и трите се пекат на 180 градуса за 45-50 мин.

Приготвяне на крема:

Изсипете сметаната в купа и я разбийте, докато се получи пухкав сняг. Разделете я на две и в едната изсипете шоколада и ампулата ром, а в другата - ампулата лимон. Оставете ги в хладилник да стегнат за 30-40 мин.

Когато блатовете са напълно готови, ги оставете хубаво да изстинат.

Сглобяване:

В подходящ поднос поставете първия блат и го намажете с чиста сметана. Подредете резенчета банан и поставете втория блат, който намажете с шоколадовата сметана и също поставете резенчета банан.

Накрая третия блат намажете с чист течен шоколад и с помощта на шприц направете розички от остатъка - моите изглеждат малко бели, защото шоколадът беше смесица между бял и черен.

Подредете банани и поръсете с цветни пръчици. Оставете шоколадовата торта за час-два да престои в хладилник и поднесете.

Забележка:

Ако обичате по-сочни торти, можете да направите сироп за вашата торта. Аз този път пропуснах.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: