Начин на приготвяне
Приготвяне на блатовете:
В купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. Добавете бакпулвера и брашното и бъркайте, докато стане пухкава и еднородна смес. Прехвърлете сместа в три еднакви форми за торта с диаметър 24 см, които предварително сте облепили с хартия за печене и сте намазнили.
Ако фурната ви е голяма, изпечете и трите блата заедно, ако не, изпечете първо двата заедно и после другия, като и трите се пекат на 180 градуса за 45-50 мин.
Приготвяне на крема:
Изсипете сметаната в купа и я разбийте, докато се получи пухкав сняг. Разделете я на две и в едната изсипете шоколада и ампулата ром, а в другата - ампулата лимон. Оставете ги в хладилник да стегнат за 30-40 мин.
Когато блатовете са напълно готови, ги оставете хубаво да изстинат.
Сглобяване:
В подходящ поднос поставете първия блат и го намажете с чиста сметана. Подредете резенчета банан и поставете втория блат, който намажете с шоколадовата сметана и също поставете резенчета банан.
Накрая третия блат намажете с чист течен шоколад и с помощта на шприц направете розички от остатъка - моите изглеждат малко бели, защото шоколадът беше смесица между бял и черен.
Подредете банани и поръсете с цветни пръчици. Оставете шоколадовата торта за час-два да престои в хладилник и поднесете.
Забележка:
Ако обичате по-сочни торти, можете да направите сироп за вашата торта. Аз този път пропуснах.
Да ви е сладко!