Начин на приготвяне
Ринг за торта с диаметър 16 см и борд 6 см се намаслява добре с парче масло. Поставя се в плоска форма, покрита с хартия за печене.
Бисквитите се натрошават с големината на бадем.
В купа с миксер се разбива маслото и захарта до побеляване.
110 г шоколад се разтопяват на водна баня и се добавят към маслената смес при непрекъснато разбиване на слаба степен на миксера. Добавя се яйцето и се разбива до пълното му усвояване. Прибавят се натрошените бисквити и се разбърква внимателно, докато всички парчета се покрият с шоколадовата смес.
Сместа се изсипва в ринга за торти, притиска се добре, запълват се всякакви пролуки и се оставя в хладилник за 3 часа. Така бисквитените парчета ще могат да поемат от маслената смес.
220 г шоколад се разтопява на водна баня.
Тортата се изважда от хладилника и се обръща, така че долната страна, която е по равна, да стане горна.
Покрива се с разтопен шоколад, леко с палетната шпатула се заглажда.
Тортата се прехвърля в сервизна чиния и се оставя в хладилник, за да стегне шоколадът.
Оформя се фунийка от хартия за печене и в нея де излива 30 г разтопен шоколад, той ще послужи за лека декорация отгоре. Отново се поставя в хладилник.
Бисквитената торта се разрязва на тънки тортени парчета, като всеки път ножът се потопява в чаша с гореща вода.
Източник: mycandykitchen.blogspot.com
Кралският готвач Shef Дарън МакГрейди споделя, че тази шоколадова торта и любимата торта на Кралица Елизабет за следобедния ѝ чай. Същата торта е била избрана от принц Уилям като торта на младоженците за неговата сватба.
Източник: www.today.com от кралският готвач Chef DarremMcGrady.
В тортата присъства сурово яйце и много кулинари биха го избегнали, което няма да е проблем, също така може да се разбърка и в горещия шоколад. Не го направих, защото купувам яйца само от проверен производител. Тортата е много семпла, лесно се работи, няма никаква трудност и няма начин нещо да се обърка - с перфектен вкус на хрупкава бисквита и хубав шоколад.