Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Английска бисквитено-шоколадова торта

Английска бисквитено-шоколадова торта

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Английска бисквитено-шоколадова торта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8
"Ето една вкусна торта, която да поднесете с кафето"

Необходими Продукти

  • чаени бисквити - 220 г
  • масло - 110 г, стайна температура
  • захар - 110 г, фин кристал
  • черен шоколад - 110 г
  • яйца - 1 бр.
  • ГАНАШ
  • шоколад - 220 г
  • шоколад - 30 г за декорация
  • масло - за намазване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ринг за торта с диаметър 16 см и борд 6 см се намаслява добре с парче масло. Поставя се в плоска форма, покрита с хартия за печене.

Бисквитите се натрошават с големината на бадем.

В купа с миксер се разбива маслото и захарта до побеляване.

110 г шоколад се разтопяват на водна баня и се добавят към маслената смес при непрекъснато разбиване на слаба степен на миксера. Добавя се яйцето и се разбива до пълното му усвояване. Прибавят се натрошените бисквити и се разбърква внимателно, докато всички парчета се покрият с шоколадовата смес.

Сместа се изсипва в ринга за торти, притиска се добре, запълват се всякакви пролуки и се оставя в хладилник за 3 часа. Така бисквитените парчета ще могат да поемат от маслената смес.

220 г шоколад се разтопява на водна баня.

Тортата се изважда от хладилника и се обръща, така че долната страна, която е по равна, да стане горна.

Покрива се с разтопен шоколад, леко с палетната шпатула се заглажда.

Тортата се прехвърля в сервизна чиния и се оставя в хладилник, за да стегне шоколадът.

Оформя се фунийка от хартия за печене и в нея де излива 30 г разтопен шоколад, той ще послужи за лека декорация отгоре. Отново се поставя в хладилник.

Бисквитената торта се разрязва на тънки тортени парчета, като всеки път ножът се потопява в чаша с гореща вода.

Източник: mycandykitchen.blogspot.com

Кралският готвач Shef Дарън МакГрейди споделя, че тази шоколадова торта и любимата торта на Кралица Елизабет за следобедния ѝ чай. Същата торта е била избрана от принц Уилям като торта на младоженците за неговата сватба.

Източник: www.today.com от кралският готвач Chef DarremMcGrady.

В тортата присъства сурово яйце и много кулинари биха го избегнали, което няма да е проблем, също така може да се разбърка и в горещия шоколад. Не го направих, защото купувам яйца само от проверен производител. Тортата е много семпла, лесно се работи, няма никаква трудност и няма начин нещо да се обърка - с перфектен вкус на хрупкава бисквита и хубав шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: