Начин на приготвяне
Кремът за шоколадовата торта BMW се приготвя, като фин млечните шоколади се разчупват на парчета и се разтопяват на водна баня. Добавя се течната сметана и се разбърква до получаването на хомогенна смес.
В кръгла табла се поставя първият блат. Сиропира се обилно с компота от ягоди, намазва се със сладкото от ягоди и върху него се маже приготвения шоколадов крем. Поставя се вторият блат и по същия начин се сиропира, намазва се със сладко и крем.
Третият тортен блат само се сиропира.
Приготвяме крема Ганаш. Двата натурални шоколади (от по 100 г всеки) начупваме на парчета и разтопяваме на водна баня. След това добавяме 100 г сладкарска сметана и с така приготвения ганаш мажем тортата отгоре и отстрани. Внимаваме да не се получат ръбове, а ако се получат такива, с намокрена в гореща вода шпатула ги изглаждаме.
Омесваме готовия фондан на топка и го разточваме с точилка на кора с дебелина 2-3 милиметра. Покриваме тортата с разточения фондан и хубаво я изглаждаме със сладкарска ютия или с ръце. Изрязва се ненужния фондан. Слага се в хладилник да престои няколко часа.
Охладената и стегната оригинална шоколадова торта се изважда от хладилника и се прави украсата с предварително оцветения със съответните цветове фондан.