Начин на приготвяне
За блатовете ви трябват две форми с еднакви размери- 24, 26 см. Пресейте сухите състави в купа. Яйцата разбийте с олиото и млякото.
Сипете тази смес при сухите състави, добавете водата и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна смес.
Намажете формите с малко олио и разделете получената смес в двете форми.
Печете на 180 градуса за 35 минути до суха клечка, извадете, сложете върху метална скара и охладете. За крема разбийте в купа маслото с пудра захар и какао.
Сложете ванилия, течния шоколад и млякото. Разбийте до получаване на крем.
Сложете един блат върху чиния, намажете със сладко от череши, сложете половината крем, покрийте с другия блат, намажете с останалото сладко и намажете с останалия крем, като покриете и страните на тортата.
Оставете в хладилник да стегне. Извадете, поръсете с шоколадови пръчици и декорирайте шоколадовата торта с бита сметана и плодове.
Много шоколадовата торта е за истински шоко маниаци.