Начин на приготвяне
Първо се приготвя блат за торта. Яйцата със захарта се разбиват за минимум 5 минути. Добавят се предварително пресетите - бакпулвер, брашно и какао. Всичко се смесва и се разбива на хомогенна смес. Пече се в ринг с размер 24 см, в който е сложена хартия за печене и е намазнена.
Пече се на загрята на 180 градуса фурна, до суха клечка.
Докато се пече блат, се приготвя сироп. Захарта и водата се слагат в тенджерка. Сиропът се вари, докато се сгъсти. Накрая се капва малко ром.
Следва да приготвим крем за торта. Сметаната се разбива (ако се разбива много, може да се пресече). Към разбитата сметана се добавя какаото и пудра захар (на сладост). Смесват се.
Блатът се реже на 3 части.
Първата платка се напоява със сироп, слага се малко сладко от смокини и орехи, отгоре половината крем. Втората платка също се напоява със сироп и се слага сладко от смокини, орехи и отгоре втората половина от крема. Слага се третата платка и само се напоява със сироп.
Приготвя се ганаш, като всички продукти се смесват на котлона, докато се получи еднородна смес. Заделя се малко от ганаша. Сиропираната торта се залива с ганаша. Заделеният ганаш се слага в сладкарски пош и се правят линии върху готовата шоколадова торта Сахер.
Неустоима шоколадова торта - ще останете пленени от вкуса ѝ!