Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Форма за печене 26/20 см; намаслена с парче масло, дъното и стените ѝ.
Беконът се нарязва на малки кубчета. Запържва се в сух тиган до хрупкавост. Оставя се настрана.
В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка, прибавя се млякото, сметаната, посолява се със сол, черен пипер и индийско орехче.
Филиите хляб, добре е да е поне от два дни, за да е по-сух, им се отстранява кората. Сиренето се настъргва.
Във формата се поставят две филии една до друга. Поливат се с част от млякото, поръсват се с част от сиренето, отгоре се поставят филии шунка и се разхвърля препечен бекон.
Следват нови две филии, мляко, сирене, шунка и бекон. Останалото мляко се излива отгоре. поръсва се с настърган Чедър.
Пече се на 180 градуса за около 20 мин.
Източник: Julia y sus Recetas
Това е много елементарна и бърза рецепта за една бърза вечеря. Поне при мен често ми се случва да изхвърлям хляб, а точно с тази рецепта използвах почти две френски франзели, като наредих филийките една до друга около 5 бр. на ред.
Рецептата е показана за нормални филии хляб.
За бекон съм ползвала панчета, която запекох на съвсем сух тиган. Получи се мека и сочна запеканка.