Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Запеканки»Запеканка с хляб, яйца и шунка

Запеканка с хляб, яйца и шунка

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Запеканка с хляб, яйца и шунка
Снимка: marcheva14
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Още една любима запеканка, този път приготвена с хляб, шунка и яйца"

Необходими Продукти

  • хляб - 4 бр. филии, бял
  • шунка - 4 филии
  • бекон - 150 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • сметана - 100 мл /20%/
  • яйца - 3 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • чедър - 100 г твърдо сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Форма за печене 26/20 см; намаслена с парче масло, дъното и стените ѝ.

Беконът се нарязва на малки кубчета. Запържва се в сух тиган до хрупкавост. Оставя се настрана.

В купа се разбиват яйцата с телена бъркалка, прибавя се млякото, сметаната, посолява се със сол, черен пипер и индийско орехче.

Филиите хляб, добре е да е поне от два дни, за да е по-сух, им се отстранява кората. Сиренето се настъргва.

Във формата се поставят две филии една до друга. Поливат се с част от млякото, поръсват се с част от сиренето, отгоре се поставят филии шунка и се разхвърля препечен бекон.

Следват нови две филии, мляко, сирене, шунка и бекон. Останалото мляко се излива отгоре. поръсва се с настърган Чедър.

Пече се на 180 градуса за около 20 мин.

Източник: Julia y sus Recetas

Това е много елементарна и бърза рецепта за една бърза вечеря. Поне при мен често ми се случва да изхвърлям хляб, а точно с тази рецепта използвах почти две френски франзели, като наредих филийките една до друга около 5 бр. на ред.

Рецептата е показана за нормални филии хляб.

За бекон съм ползвала панчета, която запекох на съвсем сух тиган. Получи се мека и сочна запеканка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: