Начин на приготвяне
Две ч.л. от брашното, вода, маята и захарта се разбъркват и оставят да втасат. След това добавяме 2 ч.л. олио, солта и содата. Тази смес слагаме към брашното, като гледаме да получим меко тесто и след това добавяме и останалото олио.
Слагаме в купа и оставяме, докато не удвои обема си. През това време приготвяме сместа, в която ще топим топките, смесваме олиото, ригана и шарената сол и разбъркваме.
И също си подготвяме шунката и кашкавала, като ги нарежем на малки парчета. Когато тестото е готово, откъсваме малки топки и във всяка топка слагаме от кашкавала и шунката, завъртаме, като вързопче, за да затворим дупката и потапяме в ароматното олио.
Готовите ги редим в предварително намазана с олио кексова форма, като ги редим на два реда. Като свършим, ги оставяме отново да втасат, докато тестото удвои обема си.
Когато е готово, го слагаме да се пече на 200 градуса до златист цвят. Малко като изстине, го махаме от формата.