Пилешки дробчета в специална панировка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
860
259
1166
1
24/11/2018
"Панировката е важна, панировката - затова си запишете внимателно рецептата "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 137
  • Преглеждания за месеца478
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме пилешките дробчета. Режем ги на две части.

В купа смесваме сода със студена вода и дробчетата се накисват за около 30 минути. Изваждаме ги и ги оставяме в гевгир, за да се отцедят добре.

Подготвяме марината от изцедения лимонов сок, сол, растителната мазнина, черния пипер и кайена. Мариноваме ги за 2 часа.

За панировката разбиваме добре белтъците и горчицата. Прибавяме сол на вкус и пенливото пиво (за предпочитане е светлото).

Постепенно сгъстяваме с царевичното брашно. Консистенцията на сместа трябва да е по-гъста от тази на палачинковото тесто.

Готови сме за паниране, затова изваждаме дробчетата от марината и ги подсушаваме много добре. За целта използвам памучна кърпа.

Приготвяме три съда. В първия поставяме брашно за овалване. Във втория изсипваме сместа за панировката, а в третия съд смесваме галетата и сусамовите семена.

Домашно приготвената смляна галета е най-вкусна.

Всяко парченце овалваме първо в брашното, после потапяме в панировката, а накрая в сусамовата галета.

Пържим до златисто в сгорещеното олио, към което сме прибавили масло, ей тъй за аромат и разкош.

Отцеждаме панираните пилешки дробчета върху решетка или кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

Можете да ги комбинирате със чеснов майонезен сос или сотирани картофки с масло и естрагон.

Задължително е обаче изстуденото пенливо пиво, защото са идеалното мезе за бира.

Наздраве и да ви е сладко!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар