Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фидеуа с пилешко и пуешко месо

Фидеуа с пилешко и пуешко месо

Фидеуа с пилешко и пуешко месо
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 3
22/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Ако досега само сте чували за фидеуа, вече е време и да я опитате в този вкусен вариант с пилешко и пуешко месо"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 3 бр. само долната част
  • пуешко месо - 400 г
  • боб - 300 г Смилянски (сварен)
  • фиде - около 300 г (или фидеуа)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 2 бр.
  • пилешки бульон - 1 л
  • шафран - 1 щипка
  • куркума - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете съд за паеля на котлона, сипете малко зехтин и щом загрее, сложете нарязаното месо. Пържете до хубаво златисто. През това време нарежете лука, отделно рендосайте доматите и отделно рендосайте чесъна.

Когато месото се е запържило добре, го избутайте настрани и в средата на тавата сложете лука. Запържете го до златисто и прибавете доматите с чесъна.

Разбъркайте и оставете за 1-2 минути да къкри. Добавете боба, подправките и бульона. Разбъркайте и оставете да къкри още 10 минути. Прибавете пастата и ако е необходимо, налейте малко вода. Сложете сол на вкус и оставете да къкри до готовност на пастата и поемане на течността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: