Ябълкови гофрети

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Ябълкови гофрети
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Ако само знаехте какъв свеж вкус придават ябълките на любимите гофрети, само по тази рецепта щяхте да ги правите вече"

Необходими Продукти

  • брашно - 210 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • захар - 110 г
  • прясно мляко - 330 мл
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • ябълки - 1 бр. голяма, настъргана
  • масло - 3 с.л. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашно в купа заедно с бакпулвера и канелата. Добавете захарта и разбъркайте.

В друга купа разбийте яйцата с прясното мляко и ванилията. Добавете течната смес към сухата и разбъркайте хубаво, за да стане хомогенна смес.

Прибавете настърганата ябълка и маслото и отново разбъркайте.

Изпечете гофретите за около 7 -8 мин. в загрят гофретник.

Сервирайте гофретите с мед или добавка по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Благодаря!Много точна рецепта, замених канелата с лимонова кора.
18.04.2022 14:18
Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
У дома много ги обичаме.
24.11.2018 17:14