Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Гофрети с ленено брашно

Гофрети с ленено брашно

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Гофрети с ленено брашно
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"В мислите ни вече хапваме от тези гофрети с много, много шоколад"

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 70 г
  • ленено брашно - 40 г
  • пълнозърнесто брашно - 40 г, тип Грахам
  • брашно - 30 г Бяло
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 5 г
  • кафява захар - 1 с.л.
  • краве масло - 5 с.л., разтопено
  • ванилия
  • сол - щипка
  • олио - за намазване на гофретника
  • сладко от смокини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме в купа яйцата заедно с кафявата захар и прясното мляко.

След което, добавяме пресятите брашна с бакпулвера (овесените ядки сме смляли в чопър до фино брашно), при непрекъснато бъркане.

Включваме щипката сол, ванилията и разтопеното краве масло (със стайна температура).

Трябва да се получи смес като за кекс.

Намазваме преди всяко поставяне на тесто за гофрети, формите на гофретника (предварително загрят) с олио, с помощта на силиконова четка.

Изпичаме гофрети!

Намазваме гофретите със сладко от смокини (или по избор).

Поднасяме топли гофрети с ленено брашно!

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
40
30
21
10
Дай твоята оценка: