Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли в гювеч със сметана и горчица

Пържоли в гювеч със сметана и горчица

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Пържоли в гювеч със сметана и горчица
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Пържолите обичат във фурната, на топло, затова не бързайте, оставете ги там, докато се изпекат до божествена крехкост"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр. свински с кост (около 500 г)
  • сметана - 200 мл
  • гъби - 300 г
  • масло - 3 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително извадете маслото от хладилника, за да омекне на стайна температура. Овкусете пържолите със сол и черен пипер.

Направете паста от мекото масло и горчицата. Намажете пържолите от двете страни.

Подредете ги на дъното на гювеча.

Почистете и нарежете гъбите на парчета. Подредете ги отгоре върху пържолите.

Залейте пържолите в гювеч със сметаната. Захлупете гювеча и поставете в студена фурна.

Печете за около 1 час на 200°C.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: