Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Пържоли с маслен сос с горчица и лимони

Пържоли с маслен сос с горчица и лимони

MarianeMariane
Джедай
5611k
Пържоли с маслен сос с горчица и лимони1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 6 бр. котлет без кост
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • розмарин - 1 ч.л. пресен
  • за масления сос
  • масло - 125 г
  • горчица - 1 с.л. френска
  • лук - 1 - 2 пера пресен
  • лимони - 1 бр.
  • див лук - 1 - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете месото от всички мазнини или ципи. Леко начукайте пържолите, като не забравите да направите малки разрези по краищата им, за да не се извият при печенето.

Преосовайте чесъна и го смесете със зехтина и розмарина. С получения сос мариновайте пържолите за 30 минути, след което ги изпечете върху загрята скара или в тиган с незалепващо дъно за около 4-6 минути всяка страна.

Смесете маслото, натърганата лимонена кора и 1 с.л. лимонов сок и разбийте до получаването на хомогенна смес. Добавете ситно нарязан див лук, разделете на порции и замразете във фризер до втвърдяване.

Поднесете пържолите със салата по избор. Непосредствено преди сервиране покрийте с овкусеното масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: