Пържен сафрид с царевично брашно

24/11/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 738
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата21
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сафрид - 1 кг пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и се измива добре на течаща вода. Поръсва се с малко сол и черен пипер.

Царевичното брашно се сипва в купа и всяка рибка се овалва в брашното и излишното се изтупва.

Загрява се олио на умерен огън, пържим сафрида от двете страни и изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Нареждаме пържената риба в чиния и сервираме с резени лимон.

Вкусно, лесно и бързо.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мария Божилова
Много добра рецепта, рибата е хрупкава и вкусна с панировката.
0
0