Пържен сафрид с царевично брашно

24/11/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру216084777316
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо208
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • сафрид - 1 кг пресен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимони
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите и се измива добре на течаща вода. Поръсва се с малко сол и черен пипер.

Царевичното брашно се сипва в купа и всяка рибка се овалва в брашното и излишното се изтупва.

Загрява се олио на умерен огън, пържим сафрида от двете страни и изваждаме върху салфетка да попие мазнината.

Нареждаме пържената риба в чиния и сервираме с резени лимон.

Вкусно, лесно и бързо.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар