Крем Забайоне

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
24/11/2018
"Прочутият креб Забайоне вече и във вашата кухня "
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 362
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 3 бр. разделени
  • захар - 3 с.л.
  • марсала - 1/2 яйчена черупка вино (Порто, Мадейра)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Запазва се 1/2 яйчена черупка.

Жълтъците се поставят в купа на водна баня. Добавя се захарта, виното Марсала, измерено в по-голяма яйчена черупка, напълнена до половината.

Започват да се разбиват с телена бъркалка за около 10 мин до гладък крем Забайоне (Zabaione).

Кремът се поднася горещ.

От рубриката: 28 десерта от Италия, които трябва да се опитат, преди да умрете.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар