Крем-торта

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Крем-торта
Снимка: Ваня Благоева
1 / 2
27/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр.
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 2 ч.ч.
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • желатин - 3 пакетчета
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Млякото се подварява с 1 ч. ч. захар. Желатинът се разтваря в 1 ч. ч. вода. Отделно се разбиват седемте жълтъка с брашното и малко мляко, добавя се към горещото мляко.

Вари се до получаване на леко сгъстен крем и се оставя да изстине. Седемте белтъка се разбиват с 1 ч. ч. захар на сняг и се прибавят към крема. Накрая се прибавя и разтворения желатин.

Сместа се дели на 2 равни части, като към едната се прибавя 3 с. л. какао. В средата на кексова форма/тавичка се слага по 1 с. л. от едната смес, отгоре върху нея се слага 1 с.л.от другата смес, като се редува до края.

За да става по-бързо, аз ползвах едно два по-малко черпака. Като свърши се минава с върха на ножа от средата към края или обратно само по повърхността й и се слага да стегне в хладилника.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: