Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от тиквички

Чипс от тиквички

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5152
Чипс от тиквички
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
600 мин.
Общо
605 мин.
Порции
1
"Подобно на всеки уважаващ себе си чипс и този зеленчуков чипс пие много бира, за не кажете, че не сме ви предупредили"

Необходими Продукти

  • тиквички
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да направите този чипс ви трябва уред за сушене/дехидратор за плодове и зеленчуци. Количеството на тиквичките ще определите спрямо това колко е голям уредът за сушене, който имате.

Нарязвате тиквичките на шайби с дебелина 2-3 милиметра. Ако се получат някои по-дебели, други много тънки, няма да има значение, не се притеснявайте.

Подреждате в кошничките на дехидратора максимално близко едни до други и посолявате леко.

Сушите 10 часа на 70°С, като размествате кошничките 2-3 пъти, за да се изсушат равномерно всички тиквички. Получава се много вкусен зеленчуков чипс!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: