Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от тиквички за бира

Чипс от тиквички за бира

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Чипс от тиквички за бира
Снимка: Krasi Vangelov
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Зеленчуков чипс от тиквички, в който ще се влюбите, както и вашата бира"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средни и продълговати
  • брашно - 1 ½ ч.ч.
  • зеленчукова подправка - 2 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките много добре и ги нарежете на тънко с ножче за белене на зеленчуци, посолете с 2 щипки сол, разбъркайте и оставете настрани да им си отцеди водата за 1 час.

В чист плик, сипете брашното, малко сол и подправките и добавете отцедените тиквички, разклатете плика енергично, за да полепне брашното по тях.

Нагрейте олиото и подгответе съд със ледено студена вода до вас. Всяка филийка потапяте първо в студената вода и я поставяте в нагрятото олио, така подреждате всички филийки една до друга, за да не залепват.

Пърженето на чипса става много бързо от обикновеното пържене на тиквички, затова не се отделяйте от тиган, пържите до желания от вас загар.

След като ги извадите от олиото, поставете ги върху хартия, за да поеме излишната мазнина.

Вкусен и хрупкав чипс от тиквички както топъл, така и студен, поднесен с гръцки сос или салата дзадзики и чаша бира.

Чипсът от тиквички за бира е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Vesela V. Pavlova
Vesela V. Pavlova
Според мен на картинката е показан "чипс от патладжани", а не от "тиквички".
04.06.2020 14:56