Начин на приготвяне
Измийте и сварете картофите в подсолената вода до пълното им омекване. Изсипете врялата вода и налейте студена, оставете да се охладят в нея. Нагрейте олиото и запържете нарязания праз на филийки в него за кратко. Добавете почистената от ципата и нарязана наденица и запържете за кратко при непрекъснато бъркане (колкото да замирише на пържена наденица).
В тава нарежете обелените картофи на кубчета, отгоре подредете равномерно запържените праз и наденица. Отделно разбийте яйцата, добавете брашното и налейте на тънка струя, студеното прясно мляко, разбъркайте до еднородна смес.
Посолете и поръсете черен пипер на вкус, залейте подреденото ястие. Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете до златиста кафяв цвят. Извадете тавата и поръсете настъргания кашкавал отгоре. Върнете тавата във фурната и запечете за кратко, до омекването му.
Сервирайте запеканката топла.